#23 Hörst och vinterskor till barn

En sak som är roligt med att ha barn är ju att man alltid har någon form av anledning till att handla. Haha. Nä men jag har märkt att jag har en svaghet för ytterkläder och skor till barn. Jag ver inte riktigt varför men jag tror det har att göra med att jag känner att jag vill att Troy ska kunna gå till dagis och bara ha det kul utan att vatten ska tränga igenom, utan att frysa eller andra yttre omständigheter. Det är så kul att leta efter bra saker, visst sen vet man ju inte att det är bra för en man har provat det. Därför har jag alltid vissa kriterier som jag utgår mitt letande efter. Sedan har jag efter erfarenhet lärt mig att det är bättre att sattsa på kvalite istället för kvantite, jag tror inte det blir dyrare i slutändan faktiskt. 
 
IAF, nu var min jakt eftter ett par skor igång, Troy behöver ett par höstskor som även funkar på en mild vinter. Nu har han ett par vanliga gympaskor i tyg som typ redan är ur säsong. Min kriterier var 
  • ingen snörning (det får vi ta under en sommar att lära honom knyta skorna, stackars fröknar annars)
  • ingen karbor! (fy fan när sandlådesanden sätter sig, skorna blir helt förstörda och man kan knappt knäppa)
  • greppvänlig sula. 
  • sen såklart så ska den vara iaf lite snygg. 
Vad jag hittade var denna skon:
 
adidas Sport Performance - Terrex Mid Gtx K Core Black/Core Black/Vista Gr
 
Nu hoppas jag bara att den passar Troy bra och att han kommer tycka om den. 

#22

Snart är september slut. Vad hände liksom? Jag ger september 5 av 5. Sjukt fin månad med härligt väder. Vi Har även hållt oss friska (tar i trä), nu när jag tänker på det så har faktiskt hela detta året varit rätt så fritt från baskelusk sjukdomar. 
 
Vet inte om bebis växer mycket just nu eler om det bara är foglossningen som spökar för jag har varit så sinnes trött det senaste dagarna, typ legat i sängen hela dagen. Det går bara inte att komma upp. Bebis är dessutom hyberaktiv de senaste 2 dagarna haha, rör sig typ hela tiden! Känns som om den håller på att försöka finna sin slutperiods position. Troy låg ju fixerad från vecka 29/30 något sånt. Stackaren hahahah. 
 
Det händer inte så mycket ju nu varken i livet eller i huvudet. Är lite i zombiemood. Vi ses igen när hjärnan har kommit igång lite mer! 
 
Bildresultat för dead tierd

#21 Rutinkontroll v. 25

Idag var det rutinkontroll hos barnmorskan, alltid lika spännande. Då jag känner mig enorm var jag orolig att jag skulle ligga på överkant på kurvan men ikke så nikke, jag låg exakt på "normal" linjen. 
 
  • SF måttet (25+4) - 24 cm
  • Vikt - 85,5
  • Hjärtfrekvens på bäbis - 145
  • HB - 117
  • Blodtryck - 117/? 
 
Känns skönt, man inbillar sig alltid en massa, ibland till och med det värsta. Tur man har bekräftelse med bäbisrörelser <3 
 
Jag känner nu att min graviditetsförvirring har blivigt totalt kaos. Kan knappt hålla koll på nått längre. Känns som jag måste sätta mig ner och skriva upp allt! Är det inte sjukt att man blir så galet tankspridd och flummig och ännu värre blir det när man ammar. Hjälper ju inte att man redan var tankspridd innan man blev gravid. 
 
Bildresultat för vecka 26

#20 Foglossning

10:00 - Iväg mot sjukgymnasten. Berättade lite allmänt sedan klämde hon och tryckte och böjde. AJ! 
Hon konstaterade snabbt att det var ju mina fogar som spökade och inte ryggen, dock har jag allmänt rätt kass rygg och kommer behöva bygga upp styrkan i magen och ryggen efter graviditeten, men det var ju inget nytt. 
 
Då jag är rätt isolerad hemma och inte kan röra mig "längre" sträckor frågade jag om kryckor kunde vara en ide om jag ville komma lite längre bort än bara mataffären. Vi testade ut ett par och vi båda kom snabbt överens om att det kan nog vara en bra idé för et kändes faktiskt lättare på mitt bäcken när jag gick med kryckorna. 
 
Jag åkte nöjd hem med kunskap om övningar och med ett par kryckor rikare. 
 
Väl hemma...... OH fy faaaaAnnn vad ont det gör, la mig direkt i bingen. SJUKT mörbultad och med sjuka smärtor i hela jävla bäckenet. Så nu kommer jag vara pall resten av dagen. yay. 
 
3 och en halv månad kvar. Åh gud ge mig kraft, haha, nä men skämt åsido. 
Självklart hade jag önskat mig en smärtfri graviditet för jag vill inget annat än kunna gå till jobbet, saknar faktiskt det sjukt mycket. Fast med tanke på att jag knappt kommer ner i källaren eller kan lägga in disk i diskmaskinen känns det sjukt långt borta att kunna hjälpa andra människor med deras krämpor när man har nog med sina egna.  
Altså det här med mat är ju en ständig fråga. Jag är konstant hungrig men aldrig sugen på något speciellt. När jag kollar in i kylen så är man liksom nästan lite illamående trots att man är sjuuuukt hungrig. Jävligt skum känsla för en som normallt sett är en riktig mat och godishulligan. 
 
Här har vi dom. Bill och Bull får dom ta och heta. Tänkte jag ska ta och pimpa upp dom lite. Känns otroligt konstigt att gå med kryckor så jag får nog ta och smyg öva här hemma innan jag ger mig ut "offentligt". hahaha. 
 
 

#19 Inositol

Satt och påbörjade ett inlägg om min stress men jag blir nog tvungen till att göra en videoklipp där jag berättar detta för det blev väldigt lång text och JAG är iaf en sån person man hatar bloggar med evighetstexter. 
 
Tänkte berätta om månaden då jag blev gravid. Varför blev jag gravid helt plötsligt? 
Min mamma hade skickat en artikel till min om en tjej som hade PCO.
 
PCOS är en av de vanligaste orsakerna till mensrubbning hos kvinnor i fertil ålder. 
 
Dock är PCO inget som jag har fått diagnoserat, har ju heller aldrig gjort en utredning så... Men faktum är att jag har något slags lätt mensrubbing och jag har haft misfall 3 gånger (kanske pga dålig äggkvalite? who knows?) 
Iaf i denna artikeln (som finns på aftonbladet här) berättar dom om en tjej som väl antagligen försökt få barn länge och inte lyckats pga sin PCO. Hon hade provat en ny metod där hon åt inositol tillsammans med metformin. Dock är ju metformin receptbelagt så det krävs att man diskuterar denna metoden med en läkare. 
 
Jag tänkte så här att man kunde ju iaf prova att endast ta Inositol (då detta även skulle ha god effekt för kvinnor med PCO)
 
Sagt och gjort så beställde jag hem en burk (härifrån) och började att ta kapslarna första dagen på min nya cykel och tog fram till några dagar innan mensen var beräknad, dock ska man sluta vid ägglossning, men jag hade inte kollat instruktionerna så noga haha. 
 
Jag var helt säker på att jag INTE var gravid, men ack så fel jag hade. Så till er som försöker där ute. Man har ju egentligen inget att förlora? 
 
(Hade plussat positivt EN dag innan denna bilden är tagen)